تاریخ انتشار : دوشنبه 29 آذر 1400 - 17:21
135 بازدید
کد خبر : 172736

واکسیناسیون؛ تنها راه برون رفت از همه گیری کرونا

واکسیناسیون؛ تنها راه برون رفت از همه گیری کرونا

ایسنا/اصفهان یک سال از مثبت شدن تست اولین بیمار کووید۱۹ در کشور گذشت. این مدت کافی است تا مطمئن باشیم این بیماری درمان ندارد و تنها راه برون رفت از آن، ایمن شدن حداقل ۷۵ درصد افراد جامعه است. این جمعیت یا باید همه مبتلا شوند یا باید همه واکسینه شوند. با خوشبینی تاکنون ۲۰ درصد

واکسیناسیون؛ تنها راه برون رفت از همه گیری کرونا

ایسنا/اصفهان یک سال از مثبت شدن تست اولین بیمار کووید۱۹ در کشور گذشت. این مدت کافی است تا مطمئن باشیم این بیماری درمان ندارد و تنها راه برون رفت از آن، ایمن شدن حداقل ۷۵ درصد افراد جامعه است. این جمعیت یا باید همه مبتلا شوند یا باید همه واکسینه شوند.

با خوشبینی تاکنون ۲۰ درصد جامعه به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و ایمن شده اند. با جهش های زیادی که در ویروس اتفاق می افتد، اگر منتظر باشیم همه ۷۵ درصد مبتلا شوند، هم سال ها طول خواهد کشید و هم مرگ و میر ناشی از آن وحشتناک خواهد بود.

پس یک راه می ماند، و آن واکسینه کردن عمومی جامعه هست.

واکسن از هر نوعی که باشد، به برون رفت از این مخمصه، کمک شایانی می کند.

اگر واکسن های فایزر و مدرنا را به دلیل جدید بودن روش تولید (ژنتیکی بودن) و دلایل دیگر که برای رهبر معظم انقلاب شفاف و یقینا در آینده برای ما هم شفاف خواهد شد، کنار بگذاریم، بقیه واکسن های تولید شده در جهان که از شرکت های معتبر تولید واکسن در کشورهای مختلف از جمله ایران، روسیه، سوئد، کره جنوبی، چین، هند و … بوده و مرحله سوم ارزیابی بالینی را با موفقیت طی کرده اند، می توانند به دنیا برای برون رفت از این مخمصه کمک کنند.

تکنولوژی برخی واکسن ها استفاده از وکتور آدنو ویروس می باشد، یعنی پروتئین S ویروس کرونا که می تواند باعث تحریک ایمنی در بدن انسان بشود را با فرایند های آزمایشگاهی، بر روی سطح ویروس دیگری بنام آدنو ویروس غیرفعال شده که خودش جزو ویروس های تنفسی هست، کد می کنند. با زدن واکسن و ورود آدنو ویروس به بدن فرد، ایمنی نسبت به کووید ایجاد می شود. این تکنولوژی سال هاست امتحان خود را پس داده و هیچ آسیبی به سلامت فرد نمی زند.

برخی واکسن ها هم از ویروس زنده ضعیف شده یا غیرفعال شده استفاده می کنند که این تکنولوژی هم سال هاست در ساخت بسیاری از واکسن ها استفاده می شود و کاملا شناخته شده و ایمن هستند.

ایران در حال ساخت واکسن کرونا با تکنولوژی ویروس غیرفعال شده است که با یاری خدا تا تابستان سال آینده آماده می شود، این افتخاری است برای کشور ما. هر چند انستیتوپاستور و موسسه واکسن سازی رازی سال هاست در ساخت واکسن، ید طولایی دارند.

تا زمان رسیدن واکسن ایرانی، وزارت بهداشت با هماهنگی سازمان غذا و دارو، واکسن هایی را برای تزریق در کشور بررسی و تایید کرده اند که همگی، ضمن داشتن تکنولوژی تولید مشخص و گذر موفق از مرحله سوم کارآزمایی بالینی، در کشورهای متعددی، تزریق آن شروع و عارضه ی خاصی نداشته اند.

این واکسن ها عبارتند از:

– اسپوتنیک وی (روسی) با تکنولوژی وکتور آدنو ویروس.

– استرازنکا (سوئدی) که تولید کره جنوبی هست با تکنولوژی وکتور آدنو ویروس.

– سینوفارم (چین) با تکنولوژی غیرفعال سازی ویروس.

– کوواکسین (هند) با تکنولوژی غیرفعال سازی ویروس.

این واکسن ها همه در دو نوبت تزریق می شوند و دو هفته بعد از نوبت دوم، ایمنی در فرد ایجاد می شود و ماه ها باقی خواهد ماند.

تزریق واکسن به جامعه در ۴ فاز برنامه ریزی شده:

– فاز اول، ویژه سه گروه می باشد. کادر بهداشت و درمان کشور، سالمندان و معلولین ساکن در مراکز تحت پوشش بهزیستی و جانبازان بالای ۴۰ درصد. برآورد زمانی تکمیل این فاز پایان فروردین سال آینده است.

– فاز دوم، ویژه سنین بالای ۶۵ سال است، البته افراد زیر ۶۵ سال دارای بیماری زمینه ای نیز در این گروه هستند. برآورد زمانی تکمیل این فاز، پایان تیر ماه است.

– فاز سوم، ویژه افراد بالای ۵۵ سال، ساکنین مکان های تجمعی مثل پادگان ها و … و افرادی که به دلائل شغلی و خاص، تماس زیادی با افراد دیگر جامعه دارند، است. برآورد زمانی تکمیل این فاز نیز پایان آذر ماه است.

– فاز چهارم، عموم جامعه را در بر می گیرد. برآورد زمانی تکمیل این فاز، پایان اسفند ماه سال بعد است.

پس واکسیناسیون جامعه که تزریق آن از بیست و یکم بهمن با اسپوتنیک وی، آغاز شده است، تا پایان سال آینده طول خواهد کشید.

در این مدت، جز پیشگیری کاری نمی توانیم بکنیم:

– استفاده صحیح از ماسک

– شست و شوی منظم بهداشت دست

– عدم حضور در محافل تجمعی

– عدم خروج افراد علامت دار از منزل.

امیدوارم همگی داغ کووید۱۹ را ببینید.

یادداشت از: دکتر مهدی فارسی-مجری طرح واکسیناسیون کرونا در استان اصفهان

منبع:ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.