تاریخ انتشار : سه شنبه 27 مهر 1400 - 19:24
52 بازدید
کد خبر : 61014

سهم گرانفروشی از نابسامانی بازار چقدر است؟

سهم گرانفروشی از نابسامانی بازار چقدر است؟

معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با بیان اینکه سهم گران فروشی از عدم تعادل بازار ۵ درصد است، گفت: طی شش ماهه نخست سال، عدم درج قیمت پنج درصد و عدم صدور فاکتور رسمی ۲۴ درصد نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته کاهش داشته‌اند.  به نقل از اتاق اصناف ایران، بهنام نیک‌منش

معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با بیان اینکه سهم گران فروشی از عدم تعادل بازار ۵ درصد است، گفت: طی شش ماهه نخست سال، عدم درج قیمت پنج درصد و عدم صدور فاکتور رسمی ۲۴ درصد نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته کاهش داشته‌اند.

 به نقل از اتاق اصناف ایران، بهنام نیک‌منش ضمن اعلام آمار بازرسی‌های شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: طی ۶ ماهه نخست امسال، حدود یک میلیون و ۷۴۶ هزار و ۱۶۵ فقره بازرسی از صنوف توسط بازرسان اتاق های اصناف سراسر کشور انجام شد که ۱۷ درصد نسبت به شش ماه نخست سال ۱۳۹۹ افزایش داشت.
وی ادامه داد: میزان جرائم تعیین شده برای صنوف متخلف نیز با توجه به دفعات و تکرار تخلفات میزان جرائم ممکن است از دو تا پنج برابر افزایش یابد.
به گفته معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، از ابتدای سال تا پایان شهریور، ۸۶ هزار و ۱۴۷ فقره شکایت مردمی دریافت شده که از این تعداد ۸۲ هزار و ۷۲۳ فقره قابل پیگیری بوده است که ۱۹ درصد از آن منجر به رضایت شاکی شده، ۳۱ درصد تخلف و ۳۴ درصد غیر متخلف تشخیص داده شده‌اند و ۱۶ درصد باقی مانده از این شکایات در دست بررسی است.
نیک منش اظهار کرد: عدم درج قیمت، پنج درصد و عدم صدور فاکتور رسمی نیز ۲۴ درصد نسبت به شش ماهه نخست سال گذشته کاهش داشته‌اند و این آمار نشان دهنده منضبط شدن صنوف در تعامل با مردم و رعایت اصل مشتری مداری بوده و البته تشدید بازرسی های به عمل آمده توسط اتاق های اصناف نیز موثر بوده است.
وی ادامه داد: گزارش‌ها از بروز عدم تعادل در بازار و هزینه تمام شده تولید و متغیرهای قیمتی در جریان زنجیره ارزش کالا از تامین تا توزیع، حاکی از سهم کمتر از پنج درصدی برای گران‌فروشی و سهم بیش از ۹۵ درصدی برای گرانی مستمر کالاها است و گزارش مرکز آمار مبنی بر افزایش ۶۲ درصدی هزینه اقلام خوراکی و آشامیدنی در پایان تابستان سال جاری مؤید گرانی کالا از مرحله تامین است.
نیک منش تصریح کرد: با توجه به شرایط بازار و سیاست‌های ستاد تنظیم بازار در مقاطع مختلف زمانی، مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز، قند و شکر، برنج، حبوبات، نان، روغن خوراکی، خرما و سیمان از جمله کالاهای اولویت دار بازرسی بوده‌اند.
معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران افزود: اتاق های اصناف سراسر کشور علیرغم اینکه منابع محدودی در اختیار دارند، توانسته‌اند میزان بازرسی‌ها را افزایش دهند. همچنین در این مسیر از نیروهای بسیج و بازرسان افتخاری در کشف تخلفات بهره‌مند شده‌ایم.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.