معاون ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: چالشهایی که امروز جوامع اسلامی با آن مواجه هستند، به دلیل فاصله گرفتن از آموزههای قرآن است.
مرتضی طاهریان شامگاه سهشنبه، ۲۷ مهر، در افتتاحیه مرحله کشوری چهاردهمین دوره مسابقات قرآنی مدها متان که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: اگر ما نام خود را مسلمان گذاشتهایم و این افتخار را داریم که پیرو مکتب پیامبر(ص) هستیم، همواره باید به این باور برسیم که اگر پیوند خود را با قرآن روشن نکرده باشیم، قطعا در دینداری ما خلایی جدی وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر نگاهی به وضعیت فعلی خود داشته باشیم، در هر جایی که دچار مشکل شدهایم، مشخص میشود از قرآن فاصله جدی گرفتهایم. در حقیقت اگر مدعی دوستدار امام رضا(ع) هستیم که به واقع هم اینگونه است و به این دوستی نیز افتخار میکنیم، باید ببینیم آیا همان سیرهای که حضرت در ارتباط با قرآن کریم داشتند ما هم داریم یا خیر. آیا غیر از این است که چالشهایی که امروز جوامع اسلامی با آنها مواجه هستند به دلیل فاصله گرفتن از آموزههای قرآن است؟ در هفته وحدت قرار داریم اما تا چه اندازه ما تلاش کردهایم که این جریان وحدت را در جامعه تقویت کنیم؟ آیا برخی از حرکتهایی که توسط برخی از افراطیون انجام میشود، با آموزههای قرآنی همخوانی دارد؟
طاهریان تصریح کرد: در ۲ هفته اخیر با اتفاقاتی که در افغانستان رخ داد، تعداد زیادی از شیعیان اهل بیت(ع) در این کشور به شهادت رسیدند. متاسفانه برخی از افراطیون با سخنان خود شرایطی را ایجاد میکنند که این اختلافات دائم تشدید شود. بنابراین اگر مدعی پیرو قرآن و مکتب پیامبر(ص) هستیم، بایستی به گونه دیگری عمل و رفتار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور این افتخار را داشته و دارد که فعالیتهای خود را بر ۲ محور اصلی قرآن و عترت بنا کند. در حقیقت هر یک از ما در هر عرصهای که وارد شویم، چه در حوزههای فرهنگی و چه در حوزههای هنری، از این ۲ حوزه خارج نیست. بر این اساس مسابقات قرآنی مدها متان امروز به یک مسابقه معتبر در بین جامعه قرآنی کشور تبدیل شده که این باعث افتخار ماست.
معاون ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: اگر امروز شاهد هستیم که در بسیاری از مکانها از جمله در مساجد، ادارات، حسینیهها و در هر محل دیگری که نماز جماعتی برپاست، پس از نماز جماعت یک صفحه از قرآن خوانده میشود و از آن به عنوان «طرح تلاوت نور» یاد میشود، به لطف خدای متعال از برکات نعمت تمام افرادی است که در این راستا حرکت کرده و تلاش روزافزونی را در این مسیر داشتهاند.
وی تأکید کرد: ما همواره چه در حوزههای ستادی و چه در حوزههای استانی در تلاش هستیم که هر روز نسبت فعالیتهای خود را با قرآن کریم بیشتر کنیم و اتفاقا در هر زمان، مکان و حوزهای که کارهای ما به قرآن و عترت پیوند پیدا کرده، موجب ماندگاری این فعالیتها شده و همواره میزان اثرگذاری این فعالیتها نیز به مراتب بالاتر و با اهمیتتر نیز بوده است.
طاهریان گفت: بیماری کرونا که امروز در تمام جهان شایع شده و امیدواریم که به زودی شاهد نابودی آن باشیم، درسهای زیادی به ما آموخت که یکی از این درسها این بود که قدر محافل انس با قرآن کریم، تلاوت قرآن کریم و… را بدانیم. در این میان نباید فراموش کنیم که مقام معظم رهبری دغدغههای بسیاری در ارتباط با قرآن دارند و در جلسات متعدد نیز نسبت به این موضوع تأکید کردند اما آیا با وجود این تأکیدات توانستهایم به این مهم جامه عمل بپوشانیم؟ به ویژه با مطالبهای که ایشان در خصوص تربیت حافظان قرآن داشتند، فاصله زیادی داریم که قطعا این زیبنده جامعه ما نیست و امیدواریم که به همت تمام متولیان این حوزه از جمله مجموعه کانونهای مساجد بتوانیم به این مطالبه رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم و روزی فرا رسد که همه ما انس واقعی با قرآن داشته و به واقع حافظ قرآن باشیم.
همچنین حجتالاسلام سید مسعود میریان، مدیر مرکز قرآنی آستان قدس رضوی، در ادامه این مراسم گفت: ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور یکی از بهترین و سرآمدترین دستگاهها و نهادهای کشور محسوب میشود و ما شاهد هستیم که عمده دغدغه و تلاش دوستان ما و مسئولان در این ستاد، خدمت به قرآن است و به نوعی با اقدامات خود به روایت پیامبر اکرم(ص) که فرمود «اِنّما نُصِبَتِ المَساجِدُ لِلقُرآن» عمل میکنند.
وی افزود: در حقیقت مسجد مکان خواندن، آموزش، تعلیم و ترویج قرآن است و ما باید آنچه که در کانونهای فرهنگی هنری مساجد شاهد هستیم جز قرآن، قرآن و قرآن نباشد. از این رو این مسیری که دوستان ما در ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای قرآنی شدن هر چه بیشتر کانونهای فرهنگی و هنری، طی میکنند؛ مسیری درست، دقیق، مطابق با آیات، روایات و چشماندازهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
مدیر مرکز قرآنی آستان قدس رضوی بیان کرد: همچنین این مسیر مطابق با بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب است که گفتند «جوانان باید تمدنساز باشند و برای زمینهسازی حضرت حجت(عج) کار کنند». حقیقتا مسجد بهترین مکان برای پیادهسازی این منویات است و به عبارتی بهترین مکان برای اجرای منویات ایشان است و همواره میتوان با قرارگیری در کنار یکدیگر جبهه فرهنگی قوی را از پشت سنگر مسجد ایجاد و در مقابل تمام هجمههای فرهنگی دشمنان نیز قیام کنیم.
میریان اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمود «اگر خداوند به کسی قرآن را داد و گمان کرد خدا به کسی چیزی بالاتر از او داده است، در حقیقت آنچه که خدا بزرگ شمرده را کوچک و آنچه که خدا کوچک شمرده را نیز بزرگ پنداشته است». خدای متعال نمیتواند از نعمت قرآن به کسی بالاتر دهد زیرا قرآن بالاترین نعمت است که به ما عطا فرموده، این در حالی است که ما توانایی بهرهمندی از این کتاب ارزشمند را نداریم.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه قرآن ابزار هدایت بشریت است و انسان را به بالاترین درجه عقلانیت میرساند، اما امروزه ما با داشتن چنین کتابی خود را در تلاوت، حفظ و مفاهیم آن متوقف کردهایم و در آن عمیق نمیشویم تا بتوانیم آنگونه که باید از آن استفاده کنیم.
مدیر مرکز قرآنی آستان قدس رضوی عنوان کرد: در حقیقت ما با قرآن گاهی بازی میکنیم و متأسفانه گاهی مسابقات قرآن هم، برنامهای برای اینگونه بازیهای ما شده است. از اینرو من از رتبهداران مسابقات قرآنی مدهامتان خواهش میکنم که از ابتدای راه در مسیر فهم قرآن، نکات ناب قرآنی و عمل به آنها را مورد توجه خود قرار دهند و از این نکات برای رسیدن به بالاترین درجات انسانی نیز استفاده کنند.
وی اضافه کرد: در واقع ما باید در این مسیر طرحی نو در اندازیم و جامعه قرآنی را به وسیله قرآن به یک جامعه فوقالعاده ممتاز، سرآمد، پویا و فعال در همه عرصهها تبدیل کنیم زیرا اگر قرآن را ابزار کاربردی زندگی خود قرار دهیم حتما میتوانیم به راحتی و با سرعت بیشتری به سقف پروازی برسیم.
منبع: ایسنا