تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 دی 1400 - 16:25
72 بازدید
کد خبر : 174202

وجود عناصر “جدول مندلیف” در استان سمنان و کلکسیون گیاهان دارویی در کهگیلویه‌وبویراحمد

وجود عناصر “جدول مندلیف” در استان سمنان و کلکسیون گیاهان دارویی در کهگیلویه‌وبویراحمد

رییس انجمن ژنتیک ایران با تاکید بر اینکه امروز فاصله ما با دنیا در حوزه بیوتکنولوژی بسیار زیاد است، گفت: کشورهایی که به علم بیوتکنولوژی بی توجه بودندT از بازار رقابت اقتصاد جهانی بازماندند. به گزارش ایسنا دکتر محمود تولایی امروز در همایش روز ملی زیست فناوری که به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار

وجود عناصر "جدول مندلیف" در استان سمنان و کلکسیون گیاهان دارویی در کهگیلویه‌وبویراحمد

رییس انجمن ژنتیک ایران با تاکید بر اینکه امروز فاصله ما با دنیا در حوزه بیوتکنولوژی بسیار زیاد است، گفت: کشورهایی که به علم بیوتکنولوژی بی توجه بودندT از بازار رقابت اقتصاد جهانی بازماندند.

به گزارش ایسنا دکتر محمود تولایی امروز در همایش روز ملی زیست فناوری که به صورت حضوری و مجازی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، با بیان اینکه طی سه تا چهار دهه گذشته پیشکسوتان حوزه بیوتکنولوژی، آن را در کشور در حالی توسعه دادند که جامعه و مسؤولان از این علم بی اطلاع بودند، اظهار کرد: این محققان برای آنکه بتوانند زیر ساخت‌های این حوزه را در کشور فراهم کنند، به دشواری توانستند مسؤولان را متقاعد کنند و هر چه که در این حوزه امروز در کشور موجود است، حاصل جنگیدن این محققان برای کسب این زیر ساخت‌ها بوده است.

وی بیوتکنولوژی را یک علم جذاب دانست که پایه آن در علوم پایه و توسعه آن در گرو سایر دانش‌ها و ابزارهای محصول رشته‌های برق و الکترونیک و مکانیک و کامپیوتر است، ادامه داد: بر اثر این هم افزایی میان علوم مختلف است که امروزه شاهد عرضه محصولات مهمی در حوزه‌های سلامت، پزشکی، امنیت غذایی، منابع معدنی و محیط زیست هستیم و از این رو است که از ۲۰ سال قبل مقام معظم رهبری تاکید داشتند که علم بیوتکنولوژی را دریابیم.

تولایی با تاکید بر اینکه امروز فاصله ما با دنیا در حوزه بیوتکنولوژی بسیار زیاد است و نیاز به آسیب شناسی دارد، گفت: باید بدانیم که دلیل موفقیت‌های ما چه بوده و توقف‌های ما در کجاها بوده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله با بیان اینکه پیشرفت‌های قرن بیست و یکم بر پایه علوم پایه بوده، از این رو سال ۲۰۲۲ به عنوان “علوم پایه” از سوی یونسکو نامگذاری شده است، اظهار کرد: بر این اساس نیاز است تا در آنجایی که کم توجهی شد و آنجایی که توجه شده و محصولی تولید شده، مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس آن نقشه راهی طراحی شود.

رییس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه کشورهایی که به علم بیوتکنولوژی بی توجه بودند، از بازار رقابت اقتصاد جهانی بازماندند، خاطر نشان کرد: ایران گنجی از منابع طبیعی است، چرا که استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد کلکسیونی از گیاهان دارویی است و ۶۰ تا ۷۰ درصد از عناصر “جدول مندلیف” در استان سمنان و پیرامون آن وجود دارد که باید به آنها توجه شود.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.