تاریخ انتشار: سه شنبه 11 آبان 1400 - 12:00

ایسنا/لرستان مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان گفت: در برنامه‌ریزی‌های وزارت صمت ۳۳ واحد تولیدی استان برای بازگشت به چرخه تولید در اولویت قرار دارند که تاکنون کار ۲۵ واحد انجام شده است. بختیار رازانی، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دومین نمایشگاه توانمندی های صنایع کوچک و متوسط لرستان با هدف حمایت از تولید داخل و

بازگشت ۲۵ واحد تولیدی لرستان به چرخه تولید

ایسنا/لرستان مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان گفت: در برنامه‌ریزی‌های وزارت صمت ۳۳ واحد تولیدی استان برای بازگشت به چرخه تولید در اولویت قرار دارند که تاکنون کار ۲۵ واحد انجام شده است.

بختیار رازانی، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دومین نمایشگاه توانمندی های صنایع کوچک و متوسط لرستان با هدف حمایت از تولید داخل و فرهنگ سازی استفاده از کالای ایرانی و در مجموع توسعه بازار حوزه صنعت و تولید به ویژه صنایع کوچک و متوسط استان بود
وی ادامه داد: بیش از دو سال به دلیل شرایط کرونایی نمایشگاه‌ها تعطیل بوده و اولین نمایشگاهی است که با بهبود وضعیت شرایط کرونایی برگزار می‌کنیم، هم شرکت‌های صنعتی داخل  شهرک‌ها و هم شرکت‌های خارح از آن‌ها و هم کسب‌وکارهایی که عضو خوشه‌ها هستند، مانند خوشه عسل، فرش، گلیم و … شرکت کردند که استقبال خوبی شده است.
رازانی با اشاره به این‌که ما در فضای نمایشگاهی تمهیداتی اندیشیدیم که عرضه کالا نیز داشته باشیم، عنوان کرد: برخی از غرفه‌ها فروش دارند و از تولید به مصرف که مردم لزومات مورد نیاز خود را بتوانند از تولید کنندگان تهیه کنند، همچنین فرهنگ‌سازی کنیم که در استان و کشور چه محصولاتی تولید می‌شود و تولیدکنندگان نیز یکدیگر را بشناسند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان عنوان کرد: پیش‌بینی من این است که در طول نمایشگاه که از هشتم تا چهاردهم آبان است، اکثر همشهریان و هم استانی‌ها از این نمایشگاه بازدید کنند و امیدواریم این نمایشگاه به توسعه صنعت استان کمک کند.
وی با اشاره به این‌که در حال حاضر در کشور حدود ۹۷ درصد صنایع کوچک، متوسط و خُرد است که این عدد در لرستان بیشتر است، تصریح کرد: لرستان از نظر واحدهای صنعتی بزرگ فقیر است، شاید کل واحدهای صنعتی بزرگ استان به تعداد انگشت‌های دست نباشد بنابراین اکثر واحدهای صنعتی استان واحدهای صنعتی کوچک و متوسط هستند.
رازانی با اشاره به این‌که در استان ۱۲۸۰ واحد صنعتی داریم که پروانه بهره‌برداری برای آن‌ها صادر شده که بالغ بر ۷۰ درصد آن‌ها فعال است، عنوان کرد: اما این فعالیت در اکثر واحدها با حداقل ظرفیت در حال انجام است، از ظرفیت زیر ۲۵ داریم تا به بالا و در مجموع موتور صنعت استان با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود در حال تولید است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان افزود: یکی‌از اهداف ما در وزارت صمت به ظرفیت رساندن واحدهایی است که زیر ظرفیت کار می‌کنند یا کمک به واحدهای راکد است که بتوانیم آن‌ها را به چرخه تولید برگردانیم.
وی با اشاره به این‌که آماری که در کشور داریم وزارت صمت ۱۶۰۰ برنامه در کل استان‌ها دارد، ادامه داد: واحدهای راکدی هستند که باید به چرخه تولید برگردند در لرستان ۳۳ واحد است که از این تعداد ۲۵ واحد با جمیع کمک‌هایی که شده به چرخه تولید برگشتند.
رازانی با اشاره به این‌که بانک‌ها به وظایف خود عمل می‌کنند اما طبق بخشنامه‌هایی که اخیراً صادر شده هیچ بانکی حق ندارد واحد صنعتی فعالی را تعطیل کند، عنوان کرد: واحدهای صنعتی کوچک و متوسط معمولاً از بانک‌ها تأمین مالی می‌کنند و صنایع بزرگ به سراغ بازار سرمایه می‌روند، شاید رقبت بانک‌ها نسبت به پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط کم باشد انتظار می‌رود با توجه به این‌که صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک به عنوان یک نهاد توسعه‌ای آمادگی دارد وسایق این واحدهای صنعتی را تأمین کند، تسهیلات مورد نیاز را به واحدهای کوچک بدهند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان با اشاره به این‌که در حال حاضر ۵۵ واحد تولیدی استان در تملک بانک‌ها هستند، اظهار کرد: بانک‌ها همکاری خوبی دارند و در حال حاضر به ترتیب و براساس اولویت واحدهای صنعتی را از طریق مزایده، اقاله و اجاره به شرط تملیک واگذار می‌کنند، پیش‌بینی می‌شود باتوجه به اینکه تا دو سال پیش این عدد حدود ۱۰۰ واحد بوده و الان تقریباً به نصف رسیده، پیش‌بینی ما این است که در سال جاری حداقل ۱۰ واحد صنعتی که در تملک بانک‌ها هستند به چرخه تولید برگردند.
وی بیان کرد: مشکل برخی از واحدها حقوقی است، به‌عنوان مثال برخی از واحدها ممکن است از دو بانک همزمان تسهیلات گرفته باشند و شرایط تملیک طوری باشد که راه‌اندازی مجدد برای آن واحد سخت باشد اما همکاری بانک‌ها در این زمینه چشمگیر است.
منبع:ایسنا
خروج از نسخه موبایل