تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 12:00
28 بازدید
کد خبر : 168858

پژوهش‌ها را از صحنه آکادمیک خارج و وارد جامعه کنیم

پژوهش‌ها را از صحنه آکادمیک خارج و وارد جامعه کنیم

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف کتابها و برنامه‌های درسی، آشنا کردن دانش آموزان با پژوهش از جنس «جستجوگری» و «طراحی تحقیق» است. به گزارش ایسنا، محمود امانی طهرانی اظهار کرد: هر یک از ما در هر موقعیتی که هستیم باید تلاش کنیم از یک منبع پژوهشی معتبر برای انجام فعالیت های

پژوهش‌ها را از صحنه آکادمیک خارج و وارد جامعه کنیم

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف کتابها و برنامه‌های درسی، آشنا کردن دانش آموزان با پژوهش از جنس «جستجوگری» و «طراحی تحقیق» است.

به گزارش ایسنا، محمود امانی طهرانی اظهار کرد: هر یک از ما در هر موقعیتی که هستیم باید تلاش کنیم از یک منبع پژوهشی معتبر برای انجام فعالیت های خود استفاده کنیم این یک اقدام و تمرین بسیار مفید و مؤثر برای انجام کارهاست.

امانی طهرانی با اشاره به لزوم انجام پژوهش های آموزشی و تربیتی، افزود: پژوهش راهv های ناشناخته و درهای ناگشوده زیادی را در مسیر تعلیم و تربیت دانش آموزان برای ما می گشاید و کمک می کند تا بتوانیم از ظرفیت ها و داشته های خود متناسب با شرایط و موقعیتی که در آن قرار گرفته ایم، استفاده کنیم.

وی با اشاره به وضعیت پژوهش در سطح کشور، بیان کرد: باید تلاش کنیم تا با حمایت رسانه‌ها، پژوهش را از صحنه آکادمیک خارج و به صحنه جامعه بیاوریم تا مردم با واقعیت های علمی و پژوهشی بیشتر آشنا شوند.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: آگاهی بخشی در جامعه، هم کار ژورنالیست های علمی و هم کار مراکز علمی و پژوهشی است. امروزه درباره بسیاری از موضوعاتی که در کشور ریشه علمی دارند، اخبار و نوشته های علمی به ویژه در فضای مجازی به صورت گسترده نشر داده می شود و افراد بدون این که به ماهیت مطالب توجهی داشته باشند آنها را به سرعت بازنشر می دهند. از جمله مطالبی در باب تر سالی و خشکی سالی، در باب پزشکی، در باب طب ایرانی و اسلامی و حتی در زمینه های تاریخی و اجتماعی منتشر می شود که همگی فاقد چارچوب های دقیق، علمی و پژوهشی هستند.

امانی طهرانی افزود: در چنین فضایی به تدریج اخبار مردم از چارچوب های تفکر منطقی، تفکر نقاد، تفکر علمی، تحلیل عاملی، ارزیابی همه جانبه و روش حل مسأله خالی می شود، هنگامی که چنین اتفاقی می افتد کم کم تصمیم گیری های جامعه بدون توجه به چارچوب های علمی و منطقی انجام می شود.

وی گفت: امروز علم برای بشریت مهم ترین دستاوردها را به همراه داشته است، بکار گیری روش های علمی و پژوهشی چه در حیطه فناوری، چه در حیطه مسائل اجتماعی و… منجر به کاهش مشکلات مختلفی در جامعه شده و یک نوع کنش مثبت را بوجود می آورد که برای جامعه بسیار مفید و مبارک است.

وی افزود: از این منظر کتاب های درسی و برنامه های درسی وظیفه دارند دانش آموزان را با دو نوع  پژوهش آشنا کنند، یکی پژوهش هایی که از جنس «جستجوگری» است؛ این نوع پژوهش مهم هست ولی از اهمیت درجه دو برخورداراست. دیگری از پژوهش هایی است که از جنس «طراحی تحقیق» است که باید مورد توجه جدی قرار گرفته و به آن اهمیت زیادی داده شود.

امانی طهرانی خاطر نشان کرد: وقتی در مدارس روی پژوهش های دانش آموزی تمرکز و فعالیت بیشتری انجام شود، تفکر علمی و پژوهشی در دانش آموزان شکل گرفته و کنترل متغیرها و طراحی یک آزمایش برای آزمون یک مسئله، آزمون یک راه حل، پاسخگویی به یک موضوع و… مورد تمرین قرار می گیرد.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به لزوم طراحی الگوی ویژه پژوهش های دانش آموزی، ابراز کرد: جای خالی نسخه «مفهوم پژوهش دانش آموزی» در ادبیات علمی و پژوهشی کشور به شدت احساس می شود.

وی افزود: مهم ترین عرصه در پژوهش معلمی، شامل: درس پژوهشی، درس کاوی، مطالعات موردی و اقدام پژوهی است این چهار تا روش های اصلی پژوهش های معلمان در کشور هستند چون معطوف به بهبود بخشیدن یک موقعیت بوده و پژوهش هایی هستند که سریعا طراحی  و اجرا می شوند تا یک موقعیت را بهبود ببخشند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش،دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: نگاه ما باید به پژوهش های علمی، منطقی و مبتنی بر رویدادها و شرایط و موقعیت مدارس کشور باشد تا بتوانند کمک مؤثری در امر تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم به نظام آموزش و پرورش کشور کنند.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.