لزوم تعمیق درک و دانش دوجانبه ایران در فضای دانشگاهی کشورهای جهان
وزیر علوم گفت: با توجه به پیشینه روابط تاریخی و تعاملات فرهنگی بین ایران و بسیاری از کشورها، لزوم تعمیق درک و دانش دوجانبه، در فضای دانشگاهی کشورهای جهان، امری بدیهی و ضروری است. نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی،
وزیر علوم گفت: با توجه به پیشینه روابط تاریخی و تعاملات فرهنگی بین ایران و بسیاری از کشورها، لزوم تعمیق درک و دانش دوجانبه، در فضای دانشگاهی کشورهای جهان، امری بدیهی و ضروری است.
نخستین همایش دوسالانه بین المللی ایران شناسی در جهان به کوشش مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه صوفیه بلغارستان و انجمن ایرانی تاریخ به صورت وبینار در دانشگاه گیلان با پیام دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آغاز به کار کرد.
متن پیام به این شرح است:
توجه به گستردگی فرهنگ و زبان های ایرانی در گستره ای فراتر از مرزهای سیاسی ایران و تلاش های کشورهای مختلف، برای بازشناسی فرهنگ ایرانی در گوشه و کنار دنیا، نتایج این تلاش ها موجب می شود تا زمینه ای مناسب جهت درک متقابل و گفت وگوی فرهنگی و علمی بین ایران شناسان در چنین نشست های ارزشمندی فراهم شود.
از سوی دیگر با توجه به اصالت و پیشینه فرهنگ و تمدن ایرانی در گسترش فرهنگ صلح و دوستی، سمینارهای ایران شناسی می تواند زمینه های مهمی در راستای گفت وگوهای بینافرهنگی را فراهم کند.
با توجه به رشد سریع و هدفمند برنامههای مطالعات خاورمیانه و ایرانشناسی در دانشگاههای جهان و برگزاری کنفرانسها و همایش های مطالعات ایران در سایر کشورها با اهداف سیاسی و علمی متفاوت، برگزاری نخستین همایش دو سالانه بین المللی ایران شناسی در جهان با برنامه ریزی مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی و دانشگاه های خارجی از جمله مرکز ایران شناسی دانشگاه صوفیه، از اهمیت شایانی برخوردار است.
با توجه به پیشینه روابط تاریخی و تعاملات فرهنگی بین ایران و بسیاری از کشورها، لزوم تعمیق درک و دانش دوجانبه، در فضای دانشگاهی کشورهای جهان، امری بدیهی و ضروری است.
به همت این همایش، ارتباطات و تعاملات کشورهای سراسر دنیا در سایه پژوهشهای تاریخی و فرهنگی و فضای گفتمانی اهل علم، عمق بیشتری می یابد و همچنین زمینهساز ایجاد فرصتهای همکاری علمی و فرهنگی برای دانشگاه، اعضای هیئت علمی و دانشجویان و دانشپژوهان می شود.
در سایه این همایش و دیگر همایش ها می توان از دیدگاه های غالب در مکتب های مختلف ایران شناسی در جهان و ادوار مختلف تاریخی آشنا شد و مفهوم ایران، هویت ایرانی و جهان ایرانی و قلمروهای مطالعات ایرانی را از گذشته تا دوران معاصر در آثار شرق شناسان و ایران شناسان مکاتب مختلف بررسی و مقایسه کرد. در فرجام، از برگزارکنندگان این همایش و تمام استادان، دانشجویان و پژوهشگران علاقه مند به ایران و ایران شناسی که در این همایش شرکت و مقاله ای علمی ارائه کرده اند، قدرداری و سپاسگزاری می کنم و امیدوارم این همایش، انگیزه و امیدی برای برگزاری همایش های بعدی و ایجاد پیوند علمی بیشتر میان پژوهشگران و ایران شناسان در سراسر جهان باشد.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰