تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 18:01
10 بازدید
کد خبر : 170171

راسو و خرگوش‌های بازار ووهان، ناقلان احتمالی ویروس کرونا

راسو و خرگوش‌های بازار ووهان، ناقلان احتمالی ویروس کرونا

تیمی از سازمان جهانی بهداشت که درباره منشا ویروس کرونا تحقیق می‌کند، راسوهای سرنواری و خرگوش‌های فروخته شده در بازار چینی گوشت حیوانات را به عنوان ناقل احتمالی این ویروس در انتقال از حیوان به انسان معرفی کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه “وال استریت ژورنال” هر دو حیوان در بازار ووهان فروخته شده‌اند

راسو و خرگوش‌های بازار ووهان، ناقلان احتمالی ویروس کرونا

تیمی از سازمان جهانی بهداشت که درباره منشا ویروس کرونا تحقیق می‌کند، راسوهای سرنواری و خرگوش‌های فروخته شده در بازار چینی گوشت حیوانات را به عنوان ناقل احتمالی این ویروس در انتقال از حیوان به انسان معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه “وال استریت ژورنال” هر دو حیوان در بازار ووهان فروخته شده‌اند و با اولین موارد گزارش شده از شیوع ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹ مرتبط هستند.

لاشه منجمد راسوی نواری و خرگوش در این بازار پیدا شده که گرچه پاسخ آزمایش ابتلای خود آنها به ویروس کرونا منفی است اما قادر به انتقال و سرایت این ویروس هستند.

به‌رغم این یافته‌ها، تیم محققان سازمان جهانی بهداشت که اخیرا سفری یک ماهه به چین داشته است، گفت به تحقیقات بیشتری نیاز است تا فهرست کاملی از تمام حیواناتی که در این بازار فروخته می‌شوند، ارزیابی شود. زنجیره عرضه فروشندگان این بازار نیز که گوشت حیوانات را زنده و مرده، قانونی و غیرقانونی خرید و فروش می‌کنند باید بررسی شود.

این تیم همچنین از چین خواسته است که مراکز نگهداری راسو در کشور را بررسی کند، چرا که چند مورد از شیوع این ویروس در مزارع راسوها در اروپا گزارش شده است.

دانشمندان در این مورد که این ویروس در آن بازار از حیوانات به انسان سرایت کرده یا پیش از آن در همه جا شیوع یافته هنوز مطمئن نیستند. آنان معتقدند که این ویروس در اصل در خفاش‌ها ایجاد شده و از طریق گونه‌های جانوری دیگر به انسان‌ها منتقل شده است. بعضی از کارشناسان، تجارت غیرقانونی حیات وحش در چین را نیز در این باره مقصر می‌دانند.

از سوی دیگر پکن همواره تاکید کرده است که این ویروس ابتدا در خارج از چین بوده و سپس از طریق مواد غذایی منجمد به کشور وارد شده است. تیم سازمان جهانی بهداشت می‌گوید سایر کشورهای منطقه نیز باید مورد تحقیق قرار گیرند چرا که تایلند و کامبوج هم اخیرا ویروس‌های کرونای مشابهی را شناسایی کرده‌اند.

پیتر داسزاک، جانورشناس عضو تیم سازمان جهانی بهداشت به وال استریت ژورنال گفت: به نظرم کاملا ممکن است که حیوانی از مرز عبور کرده باشد، حتی ممکن است که لاشه منجمد حیوانی از آن طرف مرزها به کشور وارد شده باشد.

این ویروس می‌تواند در دمای منجمد به زندگی خود ادامه دهد. ولی دوباره گرم و باز شدن پس از انجماد موجب تضعیفش خواهد شد. دانشمندان نمی‌دانند که این ویروس در چنان شرایطی مسری خواهد بود یا نه؟

پیتر بن امبارک، دبیر تیم سازمان جهانی بهداشت نیز پیشتر گفته بود بعید است که ویروس کرونا از طریق مواد غذایی منجمد به ووهان رسیده باشد، چرا که در آن زمان شیوع گسترده کووید-۱۹ در هیچ کارخانه تولید مواد غذایی در هیچ جایی از جهان گزارش نشده بود.

او در مصاحبه با نشریه «ساینس»، سناریوی خیلی محتمل‌تری را تبیین کرد که بر اساس آن، احتمالا این ویروس از حیوانات وحشی فروخته شده در آن بازار به انسان منتقل شده است، چرا که بسیاری از آن حیوانات نسبت به بیماری‌های وخیم تنفسی آسیب‌پذیر هستند. بعضی از این گونه‌های جانوری نیز در استان‌هایی پرورش یافته‌اند که ویروس کرونا در آنجا در خفاش‌ها شناسایی شده است.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، این تیم در عین حال فرضیه خلق شدن ویروس کرونا در آزمایشگاهی در چین را رد کرد و در مصاحبه مطبوعاتی خود آن را شدیدا نامحتمل دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.