امر به معروف و نهی از منکر در مواجهه با نوجوان امروزی چگونه باشد؟
ایسنا/چهارمحال و بختیاری دبیر امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری گفت: نوجوان امروز با نوجوان دیروز تفاوتهایی دارد، بهدلیل گستره فضای مجازی و دسترسی به انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات، وی روحیه پرسشگری پیدا کرده و چرایی بسیاری از مسائل را پرسوجو میکند، بنابراین ارتباطگیری با او باید با ظرافت بیشتری صورت
ایسنا/چهارمحال و بختیاری دبیر امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری گفت: نوجوان امروز با نوجوان دیروز تفاوتهایی دارد، بهدلیل گستره فضای مجازی و دسترسی به انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات، وی روحیه پرسشگری پیدا کرده و چرایی بسیاری از مسائل را پرسوجو میکند، بنابراین ارتباطگیری با او باید با ظرافت بیشتری صورت بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل احمدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در امر به معروف و نهی از منکر سه مرحله وجود دارد که این مراحل شامل سه مرحله قلبی، لسانی و یدی (عملی) است.
وی با اشاره به اینکه انسان باید از وقوع یک منکر قلبا ناراحت و ناراضی شود، افزود: تذکر لسانی تاثیر بسزایی دارد و در واقع مهمترین شیوه امر به معروف و نهی از منکر تذکر زبانی است، اما مرحله بسیار مهمتر، همگانیشدن و مستمر بودن آن تذکر است.
دبیر امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اگر افراد مختلف جامعه امر بهمعروف و نهی از منکر را تکرار کنند، آن عمل نه تنها تضعیف نشده بلکه تقویت میشود، چرا که اگر نظارت عمومی در جامعه شکل بگیرد بسیاری از منکرات در جامعه رخ نمیدهد.
وی با تاکید بر اینکه افراد جامعه باید پیش از امر به معروف و نهی از منکر، معروف و منکر را تشخیص دهند، اظهار کرد: امکان دارد فردی تلقی کند که عمل اتفاقافتاده گناه نبوده و در برابر آن اتفاق واکنشی نشان ندهد، بنابراین شناخت پیش از تذکر بسیار مهم است.
دبیر امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری درخصوص نحوه امر بهمعروف و نهی از منکر در نوجوانان توضیح داد: نوجوان امروز با نوجوان دیروز تفاوتهایی دارد، بهدلیل گستره فضای مجازی و دسترسی به انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات، وی روحیه پرسشگری پیدا کرده و چرایی بسیاری از مسائل را پرسوجو میکند، بنابراین ارتباطگیری با او باید با ظرافت بیشتری صورت بگیرد.
احمدی ادامه داد: با نوجوان امروز باید بهصورت اقناعی رفتار کرد، شیوه صحبت با وی کوتاه بوده، آمرانه و چکشی نباشد و اگر در حال انجام کار اشتباهی است، در همان لحظه نباید بهصورت مستقیم به وی تذکر داد و باید صحبت را به زمان مناسب موکول کرد.
وی بیان کرد: با نوجوان و جوان امروز باید رفاقت و دوستی برقرار کرد تا اطمینان و اعتماد به طرف مقابل را پیدا کند در نتیجه خیرخواهی اطرافیان بر وی اثرگذار میشود.
احمدی درخصوص نحوه تذکر لسانی خاطرنشان کرد: گفتن نیازمند لطافت، هنرمندی و خلاقیت است، بهکار بردن جملات دوستانه و محبتآمیز اثر خود را میگذارد و نباید تذکر لسانی حالت کنایهآمیز، سرزنشکننده به خود گرفته و از روی لجاجت صورت بگیرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰